Υλικά
- 2 ώριμες μπανάνες
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
- 1/8 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τις μπανάνες σε ένα μπολ και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τις λιώσετε.
- Προσθέστε την ζάχαρη, το βούτυρο και την βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τη σκόνη κακάο και ανακατέψτε καλά και πάλι.
- Βουτυρώστε ένα ταψί 23 εκ., ραντίστε με λίγη σκόνη κακάο και ρίξτε μέσα το μείγμα.
- Πάνω από το μείγμα προσθέστε το φυστικοβούτυρο με ένα σκουπ παγωτού και με ένα κουτάλι ανακατέψτε το με το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήστε για 25- 30 λεπτά, αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.