Υλικά
- 1 γρ. σολομό
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. τριμμένο πιπέρι
- 3/4 κ. γλ. φρεσκοκομμένο άνηθο
- 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
- 2 ψωμάκια για μπέργκερ κομμένα στη μέση
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 3 κ. σ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στου 220 βαθμούς.
- Αλατοπιπερώστε το σολομό και γαρνίρετε ομοιόμορφα με τον άνηθο.
- Περιχύστε το λεμόνι στο σολομό και τοποθετήστε τον σε ένα ταψί.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά.
- Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και τοποθετήστε τα ψωμάκια για 10- 15 λεπτά.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά, ρίξτε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 15 λεπτά.
- Απλώστε στη βάση του ψωμιού μια στρώση τυριού, τοποθετήστε το μισό φιλέτο σολομού και από πάνω το κρεμμύδι. Κλείστε με το «καπάκι» από το ψωμάκι και απολαύστε.