Υλικά

  • 4 βαζάκια 226 γρ.
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού χυμό μήλου
  • 3 κ. σ. πηκτίνη με χαμηλή περιεκτικότητα ή καθόλου ζάχαρη
  • 3 φλ. τσαγιού μούρα λιωμένα
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε το χυμό μήλου σε μία κατσαρόλα και προσθέστε σταδιακά την πηκτίνη μέχρι να διαλυθεί.
  2. Αφήστε να πάρει μία βράση σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά.
  3. Βράστε επιπλέον ένα λεπτό σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, και αφαιρέστε από την φωτιά.
  4. Προσθέστε αμέσως τα λιωμένα μούρα στο ζεστό μείγμα της πηκτίνης και ανακατέψτε δυνατά για ένα λεπτό.
  5. Προσθέστε την ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  6. Γεμίστε τα βαζάκια με την μαρμελάδα, αφήστε να κρυώσει και μετά σκεπάστε τα.
  7. Αποθηκεύστε στο ψυγείο για 3 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για ένα χρόνο.