Υλικά
- 225 γρ. δάκρυα σοκολάτας γάλακτος
- 225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη
- 6 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου (ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στου 170 βαθμούς και λιπάνετε ελαφρώς ένα στρογγυλό τσέρκι 20 εκ.
- Τοποθετήστε τα δάκρυα σοκολάτας σε ένα μπολ και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσουν.
- Χτυπήστε ελαφρώς το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Προσθέστε έναν έναν τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίξτε τα σιγά σιγά στη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα στο τσέρκι και απλώστε το ομοιόμορφα να πάει παντού και ψήστε για 35- 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- Αφαιρέστε από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει εντελώς και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.