Υλικά

  • 1 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 λεπτές φέτες ντομάτας
  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ. σ. πάστα ντομάτας
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το ξύδι βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και αφήστε να μαριναριστούν.
  2. Προθερμάνετε ένα γκριλ και αλείψτε το ελαφρώς με λίγο λάδι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τον κιμά, με την πάστα ντομάτας, το βασιλικό, την παρμεζάνα, το σκόρδο και το πιπέρι (1/4 κ. γλ.) και πλάστε τέσσερα μπιφτέκια.
  4. Ψήστε τα μπιφτέκια στο γκριλ στον επιθυμητό βαθμό ψησίματος.
  5. Τοποθετήστε πάνω από τα μπιφτέκια μία φέτα μοτσαρέλα και αφήστε την να λιώσει.
  6. Σερβίρετε τα μπιφτέκια πάνω στο ψωμάκι του μπέργκερ, τοποθετώντας την μαριναρισμένη ντομάτα από πάνω και κλείνοντας με το «καπάκι» του μπέργκερ.