Υλικά
Είναι ένα από τα θέματα του καλοκαιριού, χωρίς σαμπανιέρα το κρασί ζεσταίνεται. Εκτός κι αν είσαι διατεθειμένος να πηγαινοέρχεσαι συνεχώς στο ψυγείο. Ή να αραιώσεις το κρασί με παγάκια. Όλα αυτά δεν χρειάζονται όμως, γιατί κάποιοι βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει. Αυτή τη φορά είναι η Νichole Ciotti αυτή που μας δίνει τη λύση. Πλένουμε λοιπόν σταφύλια, τα στεγνώνουμε καλά και βάζουμε τις ρώγες στην κατάψυξη για 5-6 ώρες. Προσέχουμε όμως να μην ακουμπά η μία ρώγα στην άλλη, γιατί θα κολλήσουν. Τα σταφύλια θα λειτουργήσουν κατόπιν ως παγάκια για το κρασί, χωρίς την παρενέργεια όμως της αραίωσης του οίνου. Και στο τέλος θα γίνουν μια λαχταριστή έκπληξη για τον ουρανίσκο…