Υλικά

  • 4 αυγά
  • 300 γρ. δάκρυα σοκολάτας ( μαύρη ή γάλακτος)

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τη σοκολάτα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει την ανακατεύετε καλά
  2. Τα αυγά προηγουμένως τα έχετε σπάσει και σε ένα μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και σε άλλο τους κρόκους
  3. Με το μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός
  4. Ρίχνετε τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά
  5. Κατόπιν, ρίχνετε τα ασπράδια και ανακατεύετε και πάλι καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  6. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, αφού πρώτα την έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει για να μην κολλήσει το κέικ
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.