Υλικά
- 4 αυγά
- 300 γρ. δάκρυα σοκολάτας ( μαύρη ή γάλακτος)
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη σοκολάτα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει την ανακατεύετε καλά
- Τα αυγά προηγουμένως τα έχετε σπάσει και σε ένα μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και σε άλλο τους κρόκους
- Με το μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός
- Ρίχνετε τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά
- Κατόπιν, ρίχνετε τα ασπράδια και ανακατεύετε και πάλι καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, αφού πρώτα την έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει για να μην κολλήσει το κέικ
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.