Υλικά
- 12 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
- Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και λείο, ανακατεύετε το γάλα με τον κρόκο Κοζάνης και βάζετε στη φωτιά μέχρι να βράσει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Όταν ασπρίσουν, ανακατεύετε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στα αυγά, χτυπώντας τα με ένα σύρμα.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι, φτιάχνετε την καραμέλα με τη ζάχαρη και 12 κουταλιές της σούπας νερό.
- Μοιράζετε την καραμέλα σε 12 μπολάκια, τα γεμίζετε με την κρέμα και σε μπεν μαρί, ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά.
- Βγάζετε τα μπολάκια από το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Μόλις κρυώσουν, μπορείτε να τα αναποδογυρίσετε σε πιάτα σερβιρίσματος.