Υλικά

  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 πρέζα τζίντζερ
  • 1 πρέζα γλυκάνισο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια πλιγούρι
  • 400 ml. νερό
  • κατσικίσιο τυρί
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 ντομάτες
  • μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το πλιγούρι και στη συνέχεια το νερό.
  2. Αφήνετε το πλιγούρι να φουσκώσει και να απορροφήσει το νερό για περίπου μια ώρα.
  3. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες σε μια σαλατιέρα.
  4. Προσθέτετε το πλιγούρι.
  5. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνετε, βάζετε το κατσικίσιο τυρί και περιχύνετε την σαλάτα.
  6. Πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊντανό.