Υλικά

  • 3 μεγάλα αυγά
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. γιαούρτι
  • 65 γρ. πουρέ ή σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 195 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 100 βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώστε μία φόρμα ψησίσματος για μάφινς, αφήστε την στην άκρη και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με την ζάχαρη.
  3. Προσθέστε το γιαούρτι, τη σάλτσα μήλου, το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
  5. Τοποθετήστε τα μύρτιλα στο χυλό και ανακτέψτε προσεκτικά.
  6. Ρίξτε το χυλό στις φόρμες μάφινς, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 από το κάθε κυπελάκι.
  7. Συμπληρώστε από πάνω με επιπλέον μύρτιλα (προαιρετικά).
  8. Ψήστε για 20-25 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.