Υλικά
- 1 κιλό ψάρι (μπακαλιάρος, γαλέος, φαγκρί, συναγρίδα)
- 8 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες)
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες (κομμένες σε ροδέλες)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 50 ml λευκό κρασί
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλύντε και καθαρίστε πολύ καλά το ψάρι, αλατοπιπερώστε και ρίξτε του το χυμό λεμονιού.
- Απλώστε σε ένα ταψί τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο, ψιλοκόψτε μαϊντανό και ρίξτε λίγο αλάτι.
- Τοποθετήστε το ψάρι πάνω από τα λαχανικά και περιχύστε με το ελαιόλαδο και το κρασί.
- Σκεπάστε με μία λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
- Πέντε λεπτά πριν το φαγητό να είναι έτοιμο αφαιρέστε τη λαδόκολλα και αφήστε να ροδίσει.