Υλικά

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτετε και τις πατάτες, τις οποίες προσέχετε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
  2. Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
  3. Λίγο αργότερα προσθέτετε το πιπέρι, τη γραβιέρα και το μαϊντανό και αφήνετε για λίγο ακόμα ώσπου να λιώσουν τα τυριά.