Υλικά
- 200 γρ. μανιτάρια
- 400 γρ. πατάτες
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- 100 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο
- 20 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ.γ. ξίδι
- 2 κ.γ. αλάτι
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φέτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνετε σε πουρέ.
- Σε ξύλο κοπής κόβετε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρετε σε βούτυρο 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το τυρί, το βασιλικό, το ένα αυγό και αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Κατόπιν, πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες. Βουτάτε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αυγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά.
- Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.