Υλικά
- 1 κιλό μήλα
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 κούπες νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα πλένετε. Στη συνέχεια τα κόβετε στα δύο κι έπειτα στα τέσσερα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο περίπου.
- Εάν μετά από το βράσιμο το σιρόπι φαίνεται ακόμα αραιό, αφαιρείτε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Στη συνέχεια περιχύνετε με το σιρόπι τα μήλα και μόλις κρυώσει λίγο την αποθηκεύετε σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και είναι έτοιμη να καταναλωθεί.