Υλικά

  • 1 κιλό μήλα
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κούπες νερό

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα πλένετε. Στη συνέχεια τα κόβετε στα δύο κι έπειτα στα τέσσερα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο περίπου.
  3. Εάν μετά από το βράσιμο το σιρόπι φαίνεται ακόμα αραιό, αφαιρείτε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
  4. Στη συνέχεια περιχύνετε με το σιρόπι τα μήλα και μόλις κρυώσει λίγο την αποθηκεύετε σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και είναι έτοιμη να καταναλωθεί.