Υλικά
- 10 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 5 φλ. τσαγιού χυμό ανανά
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 στικ κανέλας
- 10 γαρύφαλλα
- 10 μπαλίτσες μαύρο πιπέρι
- 2 κομμάτια φρέσκο τζίντζερ
- Πορτοκάλι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάλτε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τοποθετείστε το κρασί, το χυμό ανανά και την ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέστε τις φέτες πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, τα γαρύφαλλα, το μαύρο πιπέρι και το τζίντζερ.
- Δυναμώστε τη φωτιά, καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε να βράσει για μισή με μία ώρα περίπου.
- Σερβίρετε σε κούπες και γαρνίρετε με τις ροδέλες πορτοκαλιού.