Υλικά
- 800 γραμμάρια ντομάτες λιωμένες
- μισό κιλό γαρίδες
- 1 πακέτο πέννες
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι βότκα
- 6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι.
- Σοτάρετε ελαφρά για 5 έως 7 λεπτά.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες, τη βότκα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει.
- Μόλις βράσει η σάλτσα, προσθέτετε τι γαρίδες και αφήνετε να βράσουν για ακόμα 10 λεπτά.
- Στα μισά του χρόνου ρίχνετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.