Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα και 3/4 της κούπας αλεύρι
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3/4 της κούπας χυμό λεμονιού
  • 4 αυγά
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε τη βάση της λεμονόπιτας, χτυπάτε στο μίξερ τη μία κούπα από το αλεύρι με τα 100 γρ. ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε το ξύσμα από το ένα λεμόνι και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Βουτυρώνετε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 24 εκατοστα και απλώνετε τη ζύμη.
  3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  4. Για τη γέμιση, χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε με το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι και τον χυμό από τα λεμόνια. Τέλος ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι.
  5. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο όπου έχει μισοψηθεί η ζύμη της βάσης και απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση.
  6. Τοποθετείτε πάλι το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά ακόμα (ανάλογα με τον φούρνο).
  7. Βγάζετε τη λεμονόπιτα και μόλις κρυώσει πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.