Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κούπα και 3/4 της κούπας αλεύρι
- 500 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 3/4 της κούπας χυμό λεμονιού
- 4 αυγά
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε τη βάση της λεμονόπιτας, χτυπάτε στο μίξερ τη μία κούπα από το αλεύρι με τα 100 γρ. ζάχαρη.
- Προσθέτετε το ξύσμα από το ένα λεμόνι και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Βουτυρώνετε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 24 εκατοστα και απλώνετε τη ζύμη.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
- Για τη γέμιση, χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε με το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι και τον χυμό από τα λεμόνια. Τέλος ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι.
- Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο όπου έχει μισοψηθεί η ζύμη της βάσης και απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση.
- Τοποθετείτε πάλι το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά ακόμα (ανάλογα με τον φούρνο).
- Βγάζετε τη λεμονόπιτα και μόλις κρυώσει πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.