Υλικά
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 πιπεριά πορτοκαλί
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- λίγο ξερό βασιλικό
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβετε σε κύβους τις πιπεριές και σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά κι αφού κάψει, ρίχνετε τις πιπεριές.
- Σωτάρετε τις πιπεριές για ένα λεπτό. Ρίχνετε και το κοτόπουλο. Τα σωτάρετε για άλλα πέντε λεπτά.
- Κατόπιν, ρίχνετε στο τηγάνι τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά. Ακολούθως ρίχνετε και τον χυμό λεμονιού, το βασιλικό και τη ρίγανη ανακατεύοντας πάντα και το αφήνετε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνετε το ρύζι και το αφήνετε αρχικά ανακατεύοντας να τραβήξει τα υγρά από το τηγάνι.
- Μετά ρίχνετε λίγο λίγο νερό ώσπου να είναι έτοιμο το ρύζι και να έχει τραβήξει όλα τα υγρά από το τηγάνι.