Υλικά

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ένα λάιμ
  • 1 1/2 κ. γλ. τριμμένο κύμινο
  • 1 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, το χυμό από λάιμ, το τσίλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
  3. Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τες σε λεπτά τσιπς.
  4. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες στο μείγμα με το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν από αυτό καλά.
  5. Τοποθετείστε τις γλυκοπατάτες σε μια λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και ψήστε αλλάζοντας πλευρά κάθε πέντε λεπτά, περίπου για 15-20 λεπτά.