Υλικά

  • 225 γρ. ζυμαρικά (βρασμένα)
  • 425 γρ. ρεβίθια (βρασμένα)
  • 150 γρ. μπρόκολο (βρασμένο)
  • 60 γρ. καρότα (τριμμένα)
  • 75 γρ. κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 10 γρ. μαϊντανό
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείστε τα ζυμαρικά, τα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το μπρόκολο, τα καρότα, το κόκκινο κρεμμύδι και το μαϊντανό.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το λάδι, με το κόκκινο κρασί, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Τοποθετείστε το ντρέσινγκ της σαλάτας στο μπολ με τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει παντού.
  4. Τοποθετείστε στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρετε τη σαλάτα ζυμαρικών δροσερή.