Υλικά
- 225 γρ. ζυμαρικά (βρασμένα)
- 425 γρ. ρεβίθια (βρασμένα)
- 150 γρ. μπρόκολο (βρασμένο)
- 60 γρ. καρότα (τριμμένα)
- 75 γρ. κόκκινο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 10 γρ. μαϊντανό
- 300 γρ. ντοματίνια
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείστε τα ζυμαρικά, τα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το μπρόκολο, τα καρότα, το κόκκινο κρεμμύδι και το μαϊντανό.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το λάδι, με το κόκκινο κρασί, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τοποθετείστε το ντρέσινγκ της σαλάτας στο μπολ με τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάει παντού.
- Τοποθετείστε στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρετε τη σαλάτα ζυμαρικών δροσερή.