Υλικά
- 1.200 γρ. ροδάκινα καθαρισμένα
- 900 γρ. ζάχαρη
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες και τα τοποθετείτε στο multi. Αλέθετε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια.
- Τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα τα πολτοποιημένα ροδάκινα με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
- Αφήνετε σε δυνατή φωτιά να πάρουν μια βράση, έπειτα χαμηλώνετε την ένταση και σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά ακόμη.
- Σταδιακά ανακατεύετε τη μαρμελάδα για να μην κολλήσει.
- Στο τέλος προσθέτετε τις σταγόνες λεμονιού και τοποθετείτε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα.