Υλικά
- 400 γρ. πένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μελιτζάνα φλάσκα (300 γρ.) κομμένη σε κύβους
- 700 γρ. ντομάτες κονσέρβας ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ζεστό και αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε και διατηρείτε ζεστές τις πένες στην κατσαρόλα.
- Σε ένα μεγάλο και αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τους κύβους μελιτζάνας και τρεις κουταλιές νερό.
- Σκεπάζετε και σιγοψήνετε περίπου για 10 λεπτά.
- Ρίχνετε τις ντομάτες με το χυμό τους, λιώνετε σε κομματάκια με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζετε για ακόμη 10 λέπτα με σκεπασμένο τηγάνι.
- Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).