Υλικά

  • 400 γρ. πένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα (300 γρ.) κομμένη σε κύβους
  • 700 γρ. ντομάτες κονσέρβας ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ζεστό και αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε και διατηρείτε ζεστές τις πένες στην κατσαρόλα.
  2. Σε ένα μεγάλο και αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τους κύβους μελιτζάνας και τρεις κουταλιές νερό.
  3. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε περίπου για 10 λεπτά.
  4. Ρίχνετε τις ντομάτες με το χυμό τους, λιώνετε σε κομματάκια με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζετε για ακόμη 10 λέπτα με σκεπασμένο τηγάνι.
  5. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).