Υλικά

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1/3 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • 1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα ή ολόκληρα
  • 1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης
  • 1/3 φλιτζάνι σταφίδα
  • ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι μέλι
  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 ¼ κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 1 βανίλια
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας απλώνετε τη βρώμη, τα αμύγδαλα και το σουσάμι.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε τη βρώμη, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τις σταγόνες σοκολάτας και τις σταφίδες και ανακατεύετε.
  3. Ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι, σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
  4. Παίρνετε το παραπάνω μείγμα και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
  5. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα δημητριακά και τη βρώμη στη λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ανακατεύετε ώστε να μην υπάρχει κανένα σημείο στεγνό.
  6. Ψήστε το μείγμα μέχρι να σκληρύνει και να αποκτήσει ένα χρυαφένιο χρώμα για 25 λεπτά.
  7. Βγάλτε από το φούρνο τις μπάρες, αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρετε.