Υλικά
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1/3 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
- 1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα ή ολόκληρα
- 1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης
- 1/3 φλιτζάνι σταφίδα
- ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι μέλι
- ¼ φλιτζάνι βούτυρο
- 1 ¼ κουταλιά της σούπας σουσάμι
- 1 βανίλια
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας απλώνετε τη βρώμη, τα αμύγδαλα και το σουσάμι.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τη βρώμη, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τις σταγόνες σοκολάτας και τις σταφίδες και ανακατεύετε.
- Ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι, σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
- Παίρνετε το παραπάνω μείγμα και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
- Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα δημητριακά και τη βρώμη στη λαδόκολλα και με ένα κουτάλι ανακατεύετε ώστε να μην υπάρχει κανένα σημείο στεγνό.
- Ψήστε το μείγμα μέχρι να σκληρύνει και να αποκτήσει ένα χρυαφένιο χρώμα για 25 λεπτά.
- Βγάλτε από το φούρνο τις μπάρες, αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρετε.