Υλικά

  • μισό πακέτο ταλιατέλες
  • βούτυρο
  • 1 κούπα τσαγιού ελιές κομμένες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 κούπα τσαγιού ξίδι
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 3-4 λιαστές ντομάτες
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κούπες τσαγιού φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα μακαρόνια για περίπου 8 λεπτά, τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με βούτυρο. Κόβετε και καθαρίζετε τα μανιτάρια σε φέτες. Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνετε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύετε για 1 -2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί και το ξίδι.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνετε στη σάλτσα τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, τις ντομάτες και τις ελιές. Αναδεύετε και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρετε τη σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά.
  4. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τη σάλτσα σε γυάλινο βάζο, να προσθέσετε ελαιόλαδο και, μόλις κρυώσει, κλείνετε το βάζο με το καπάκι του και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα.