Υλικά
- 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ 20 εκ.
- 150 γραμμάρια ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού)
- 100 ml νερού (ελαφρώς λιγότερο από το 1/2 φλιτζάνι)
- 3 κρόκους αβγών
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας ή brandy
- 100 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Απλώστε μια μεμβράνη στη φόρμα για κέικ και αφήστε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας.
- Ενώ το σιρόπι βράζει, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μαζί με το λικέρ και τον καφέ μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
- Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, το ρίχνετε μέσα τους κρόκους των αυγών σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί. Απλώστε το μείγμα κρόκων μέσα στη σαντιγί και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
- Στη συνέχεια προσθέστε τις φράουλες και τα μπισκότα. Ρίξτε το στη φόρμα, καλύψτε με την μεμβράνη. Βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Για το σερβίρισμα αφήνουμε το γλυκό να ξεπαγώσει 15 λεπτά και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες. Ραντίστε με τη σως καραμέλας και τα ψιλοκομμένα καραμελωμένα καρύδια.