Υλικά
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- σκόνη σκόρδου
- δεντρολίβανο
- πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 135 βαθμούς.
- Πλένουμε και τρίβουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις στεγνώνουμε με μία καθαρή πετσέτα πιάτων.
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες με μαχαίρι.
- Στρώνουμε διπλό χαρτί ψησίματος σε μία λαμαρίνα και απλώνουμε τα τσιπς.
- Ραντίζουμε τα τσιπς με το λάδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σκόνη σκόρδου δεντρολίβανο και πιπέρι καγιέν
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα έως 1 ώρα και 15 λεπτά, αναποδογυρίζωντας τα τσιπς στα μέσα του ψησίματος.
- Βγάζουμε τα τσιπς από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά για να γίνουν τραγανά.