Υλικά

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • σκόνη σκόρδου
  • δεντρολίβανο
  • πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 135 βαθμούς.
  2. Πλένουμε και τρίβουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις στεγνώνουμε με μία καθαρή πετσέτα πιάτων.
  3. Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες με μαχαίρι.
  4. Στρώνουμε διπλό χαρτί ψησίματος σε μία λαμαρίνα και απλώνουμε τα τσιπς.
  5. Ραντίζουμε τα τσιπς με το λάδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σκόνη σκόρδου δεντρολίβανο και πιπέρι καγιέν
  6. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα έως 1 ώρα και 15 λεπτά, αναποδογυρίζωντας τα τσιπς στα μέσα του ψησίματος.
  7. Βγάζουμε τα τσιπς από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά για να γίνουν τραγανά.