Υλικά
- 300 γραμμάρια κοτόπουλο
- 2 λίτρα ζωμό κότας εμπορίου
- 120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 300 ml λευκό κρασί
- μισό κιλό ρύζι αρμπόριο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας πάστα τρούφας (προαιρετικά)
- 20 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 180 γραμμάρια βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
- Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το μισό βούτυρο και περιμένετε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο, βάζετε μέσα στο τηγάνι το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό κότας.
- Ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι.
- Μόλις το ρύζι μαλακώσει σε μεγάλο βαθμό, που σημαίνει ότι θα έχει βράσει όσο πρέπει, προσθέτετε αλατοπίπερο, την τρούφα και το μαϊντανό.
- Ρίχνετε αυτά τα υλικά και κλείνετε το μάτι.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε την τριμμένη παρμεζάνα για να λιώσει μέσα στο ριζότο και το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ανακατεύετε για να εμπλουτιστεί η γεύση. Σερβίρετε το ριζότο ζεστό.