Υλικά
- 200 γραμμάρια μανιτάρια
- 400 γραμμάρια πατάτες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 100 γραμμάρια τυρί έμμενταλ τριμμένο
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αβγά
- 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 2 κουταλιές του γλυκού ξίδι
- 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν βράσουν, τις λιώνουμε σε πουρέ.
- Σε ξύλο κοπής κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε σε βούτυρο 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το τυρί, το βασιλικό, το ένα αβγό και αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μακρόστενες όπως οι κροκέτες, βουτάμε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αβγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.