Υλικά
- 1 πακέτο (500γρ.) σπαγγέτι
- 1 κιλό φρέσκα µύδια µε το κέλυφός τους καθαρισµένα
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 20 ντοµατίνια κοµµένα στη µέση
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλάκια πάστα ντοµάτας
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- ½ φλ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλένετε αρχικά καλά τα µύδια µε µπόλικο κρύο νερό και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Αν υπάρχουν σπασµένα τα πετάτε.
- Σε τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι.
- Ακολούθως, βάζετε τα ντοµατίνια και συνεχίζετε το σοτάρισµα για 8 λεπτά περίπου, να φύγουν τα επιπλέον υγρά.
- Στη συνέχεια, βάζετε τα µύδια, σβήνετε µε το κρασί και βάζετε την πάστα ντοµάτας.
- Πασπαλίζετε µε την πάπρικα, το µαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
- Χαµηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και βράζετε για 6-8 λεπτά µέχρι να ανοίξουν τα µύδια.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όσα µύδια έχουν µείνει κλειστά τα πετάτε.
- Παράλληλα, σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο αλατισµένο ζεστό νερό βράζετε τα µακαρόνια για 8 λεπτά περίπου ή µέχρι να µαλακώσουν και τα σουρώνετε.
- Κατά διαστήµατα ανακατεύετε για να µην κολλήσουν µεταξύ τους.
- Κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό τους. Βάζετε τα µακαρόνια πίσω στην κατσαρόλα.
- Προσθέτετε τη σάλτσα µε τα µύδια ανακατεύετε προσεκτικά και αν χρειαστεί προσθέτετε το νερό που κρατήσατε από τα µακαρόνια.