Υλικά
- 280 γρ. καρύδα ξερή, τριμμένη (ινδοκάρυδο) + 150 γρ. για επικάλυψη
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. γλυκόζη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο, κατά προτίμηση βιολογικό
- 120 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο του μίξερ την καρύδα, την άχνη, τη γλυκόζη και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό.
- Εναλλακτικά τα βάζετε σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός.
- Όταν το μείγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνετε λίγο-λίγο το χυμό πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου έχετε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτετε λίγο ακόμη χυμό. Αν είναι υδαρής, προσθέτετε λίγη ακόμη άχνη.
- Πλάθετε με τα χέρια μπαλάκια και τα βουτάτε μέσα στην υπόλοιπη καρύδα (τα 150 γρ.).
- Τα κυλάτε μέσα, ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω. Μπορείτε να τα αφήσετε λίγο στο ψυγείο ή και σε θερμοκρασία δωματίου για να σφίξουν.