Υλικά
- 1 πακέτο πλατιά noodles ρυζιού από την οικογενειακή συσκευασία
- 250 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
- 2 πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
- 2 πιπεριές κίτρινες σε λωρίδες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες με το πράσινο μέρος
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας σόγια σος
- 2 κουτ. σούπας γλυκόξινη σος
- 1 κουτ. σούπας fish σος
- φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού
- 5 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε αρχικά μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίχνετε μέσα τα noodles.
- Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και ακολουθώντας το χρόνο που δίνει το πακέτο τα αφήνετε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε.
- Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τόσο καλά όσο να βγάζει καπνό.
- Ρίχνετε μέσα το λάδι και αμέσως τις πιπεριές. Σοτάρετε ανακατεύοντας για μισό λεπτό.
- Προσθέτετε τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι απλά να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες (σχεδόν άλλο μισό λεπτό).
- Ρίχνετε μέσα και τη σόγια, τη fish και τη γλυκόξινη σος και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τέλος τα noodles και τον μαϊντανό, ανακατεύετε πολύ καλά και σερβίρετε αμέσως.