Υλικά
- 150 γρ. ψημένο ή βρασμένο κοτόπουλο, ψαχνό
- 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 αβγά
- 1/2 κ.γ. σκόνη κάρυ
- 500 ml γάλα
- 40 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε το κοτόπουλο σε λίγο αλατισμένο νερό για 10′-12′, κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Κατόπιν το ψιλοκόβετε στο μούλτι, να γίνει σαν ψίχουλα και ανάβετε το φούρνο στους 200ο.
- Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και αφήνετε να ψηθεί περίπου 2′ ανακατεύοντας, μέχρι ν’ αρχίσει να παίρνει χρώμα.
- Το βγάζετε από τη φωτιά, αφήνετε να γίνει χλιαρό και χωρίζετε τα αβγά.
- Προσθέτετε στο μείγμα τους κρόκους έναν-έναν ανακατεύοντας με το σύρμα.
- Προσθέτετε στη συνέχεια το βούτυρο, το τυρί, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε το γάλα και μεταφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Το βγάζετε πάλι από τη φωτιά και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
- Την προσθέτετε στο μείγμα τμηματικά σε 4-5 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά.
- Βουτυρώνετε ένα σκεύος για σουφλέ (σκεύος στρογγυλό με ψηλό τοίχωμα) ή 4 ατομικά σκεύη και βάζετε το μείγμα, γεμίζοντας τα κατά τα 4/5.
- Ψήνετε στο φούρνο για 30′ περίπου ή 20′ για τα ατομικά σουφλέ.
- Το σερβίρετε αμέσως, σαν πρώτο πιάτο ή σαν κυρίως, με μία σαλάτα.