Υλικά
- 800 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε κύβους
- 1½ λίτρο γάλα
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρούς κύβους
- 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζετε προσεκτικά με το γάλα.
- Τις βράζετε, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν καλά.
- Το γάλα θα πρέπει να καλύπτει τις πατάτες μέχρι τη μέση όταν αυτές έχουν βράσει.
- Με ένα σύρμα αρχίζετε να λιώνετε τις πατάτες και παράλληλα να τις ανακατεύετε ώσπου να δημιουργηθεί ένας λείος πουρές.
- Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε γρήγορα και αλατοπιπερώνετε.
- Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.