Υλικά

  • 1 ½ φλ. ρύζι αρμπόριο (ρύζι για ριζότο)
  • 3 παντζάρια βρασμένα και τριμμένα
  • 23 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  2. Τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ακολούθως, προσθέτετε τα μανιτάρια.
  3. Αφού τσιγαριστούν καλά, ρίχνετε μέσα το τριμμένο παντζάρι, ανακατεύετε και μετά από ένα λεπτό βάζετε το ρύζι και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και το ψήσιμο.
  4. Σβήνετε με το λευκό κρασί, ανακατεύετε και περιμένετε να μειωθεί το κρασί κατά το ήμισυ.
  5. Χαμηλώνετε λίγο την εστία σας και βάζετε μέσα ένα φλιτζάνι ζωμό. Ανακατεύετε και περιμένετε να το απορροφήσει.
  6. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός.
  7. Τέλος, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα, προσθέτετε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.