Υλικά
- 1 ½ φλ. ρύζι αρμπόριο (ρύζι για ριζότο)
- 3 παντζάρια βρασμένα και τριμμένα
- 23 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 4 φλ. ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ακολούθως, προσθέτετε τα μανιτάρια.
- Αφού τσιγαριστούν καλά, ρίχνετε μέσα το τριμμένο παντζάρι, ανακατεύετε και μετά από ένα λεπτό βάζετε το ρύζι και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και το ψήσιμο.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί, ανακατεύετε και περιμένετε να μειωθεί το κρασί κατά το ήμισυ.
- Χαμηλώνετε λίγο την εστία σας και βάζετε μέσα ένα φλιτζάνι ζωμό. Ανακατεύετε και περιμένετε να το απορροφήσει.
- Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός.
- Τέλος, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα, προσθέτετε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.