Υλικά
- 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
- 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
- 1 μήλο τριμμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πάπρικας (προαιρετικά) ή απλή πάπρικα
- 3-4 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- 2 κουταλιές σούπας απαλή μουστάρδα
Εκτέλεση
- Βράζετε αρχικά άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζετε το κομμένο λάχανο για 3 λεπτά.
- Το σουρώνετε πολύ καλά.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανο.
- Αλατίζετε και μαγειρεύετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνετε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα.
- Προσθέτετε βραστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα.
- Μαγειρεύετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το τριμμένο μήλο και τη μουστάρδα.
- Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε.