Υλικά

  • 1 συσκευασία λαζάνια
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 500 γρ. τυρί τριμμένο
  • 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζετε αρχικά ελαφρά τα λαζάνια.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε λίγο νερό και ρίχνετε για 2 λεπτά ένα ένα τα λαζάνια.
  3. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα αλλά φροντίζετε να μην τα τοποθετήσετε το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν.
  4. Σε ένα πυρέξ ρίχνετε λίγη από την κρέμα γάλακτος μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια ώστε να μην κολλήσουν τα λαζάνια στον πάτο με το ψήσιμο.
  5. Απλώνετε δύο στρώσεις λαζάνια φροντίζοντας ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του πυρέξ.
  6. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σπανάκι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
  7. Μόλις το σπανάκι μαλακώσει απλώνετε την μισή ποσότητα στο πυρέξ.
  8. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί, απλώνετε το ζαμπόν και βάζετε άλλες δύο στρώσεις λαζάνια.
  9. Απλώνετε την υπόλοιπη ποσότητα από το σπανάκι και πασπαλίζετε ξανά με λίγο τυρί.
  10. Συνεχίζετε με δύο στρώσεις λαζάνια. Σε αυτό το σημείο το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο.
  11. Περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με λίγο τυρί.
  12. Στο τέλος πασπαλίζετε την τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμενο φούρνο για περίπου 30 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.