Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1,5 λίτρο γάλα
- 200 γραμ. σιμιγδάλι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές βούτυρο και 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- κανέλα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
- Αρχικά φτιάχνετε την κρέμα. Βάζετε στη φωτιά μία κατσαρόλα με το γάλα και περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί.
- Στη συνέχεια τοποθετείτε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το σιμιγδάλι σιγά σιγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος τοποθετείτε το αλάτι, τις βανίλιες και το βούτυρο. Αφήστε κατά μέρος να κρυώσει λίγο.
- Τοποθετείστε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί ενώ τα βουτυρώνετε. Μόλις βάλετε τα μισά, τοποθετείστε την κρέμα και συνεχίστε με τα υπόλοιπα.
- Ψήνετε για περίπου μία ώρα και βγάζετε από το φούρνο. Όταν κρυώσει πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα.