Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 300 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 350 γρ. τυριά κίτρινα ( τσένταρ, γκούντα, έμενταλ)
- 3 κ. σ. βούτυρο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο τηγάνι με καπάκι, σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία το κρεμμύδι και το μπέικον ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζετε το σκεύος και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Παράλληλα, σε αρκετό αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια 8 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία, τα σουρώνετε και τα λαδώνετε ή τα βουτυρώνετε.
- Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι ρίχνετε τα μακαρόνια, την κρέμα γάλακτος, το 1/4 περίπου από τα τριμμένα τυριά, το μείγμα μπέικον, μανιταριών, κρεμμυδιού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
- Πασπαλίζετε από πάνω τριμμένα τυριά μέχρι να καλυφθεί καλά και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο.
- Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.