Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130 γρ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
- 100-110 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
- 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά (καπνιστή)
- 30-35 ελιές
- 50-60 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζετε αρχικά το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, τη μαργαρίνη, το νερό και την πάπρικα.
- Ζυμώνετε να ενωθούν τα υλικά και να μην κολλάει στα χέρια.
- Παίρνετε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη, λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της ελιάς.
- Πιέζετε το ζυμάρι να ανοίξει.
- Βάζετε πάνω την ελιά και κλείνετε γύρω γύρω το ζυμάρι.
- Βουτάτε στη συνέχεια τα μπαλάκια στο σουσάμι.
- Τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.