Υλικά
- 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 αβγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
- 330 γραμμάρια γάλα
- 50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
- μαρμελάδα μούρο
- φρέσκα μούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, το αλάτι, τους κρόκους, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με μία σπάτουλα σιλικόνης, αναμιγνύοντας με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
- Τοποθετείτε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, να λιώσει, και με μια μικρή κουτάλα τοποθετείτε στο τηγάνι 2-3 μικρές κουταλιές από το μείγμα pancake, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.
- Ψήνετε κάθε pancake για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Σερβίρετε τα pancakes με φρέσκα μούρα και με μαρμελάδα μούρο.