Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αβγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
  • 330 γραμμάρια γάλα
  • 50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • μαρμελάδα μούρο
  • φρέσκα μούρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, το αλάτι, τους κρόκους, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με μία σπάτουλα σιλικόνης, αναμιγνύοντας με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
  3. Τοποθετείτε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, να λιώσει, και με μια μικρή κουτάλα τοποθετείτε στο τηγάνι 2-3 μικρές κουταλιές από το μείγμα pancake, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.
  4. Ψήνετε κάθε pancake για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  5. Σερβίρετε τα pancakes με φρέσκα μούρα και με μαρμελάδα μούρο.