Υλικά
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 25 γρ. νερό
- 1 δόση βανίλια
- 30 γρ. αβγά
- 60 γρ. κρόκους αβγών
- 8 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 300 γρ. σαντιγί 35%
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος. Βράζετε το νερό μαζί με τα 150 γρ. ζάχαρης μέχρι να γίνει μια καραμέλα σκούρου χρώματος και σβήνετε με την καυτή κρέμα.
- Χτυπάτε σε μπενμαρί τα 100 γρ. ζάχαρης, τη βανίλια, τα αβγά και τους κρόκους μέχρι να ζεσταθούν.
- Στη συνέχεια, το τοποθετείτε αμέσως στο μίξερ με το σύρμα και χτυπάτε μέχρι να φουσκώσει.
- Προσθέτετε ανακατεύοντας με μία σπάτουλα τα φύλλα ζελατίνης λιωμένα, αφού τα έχετε προηγουμένως μουλιάσει σε κρύο νερό και στραγγίξει.
- Τέλος, προσθέτετε τη σάλτσα καραμέλας σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύετε. Σερβίρετε προαιρετικά με λίγη τριμμένη σοκολάτα.