Υλικά

  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 25 γρ. νερό
  • 1 δόση βανίλια
  • 30 γρ. αβγά
  • 60 γρ. κρόκους αβγών
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 300 γρ. σαντιγί 35%

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος. Βράζετε το νερό μαζί με τα 150 γρ. ζάχαρης μέχρι να γίνει μια καραμέλα σκούρου χρώματος και σβήνετε με την καυτή κρέμα.
  2. Χτυπάτε σε μπενμαρί τα 100 γρ. ζάχαρης, τη βανίλια, τα αβγά και τους κρόκους μέχρι να ζεσταθούν.
  3. Στη συνέχεια, το τοποθετείτε αμέσως στο μίξερ με το σύρμα και χτυπάτε μέχρι να φουσκώσει.
  4. Προσθέτετε ανακατεύοντας με μία σπάτουλα τα φύλλα ζελατίνης λιωμένα, αφού τα έχετε προηγουμένως μουλιάσει σε κρύο νερό και στραγγίξει.
  5. Τέλος, προσθέτετε τη σάλτσα καραμέλας σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύετε. Σερβίρετε προαιρετικά με λίγη τριμμένη σοκολάτα.