Υλικά

  • 2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 κ. γ. baking powder
  • 1/2 κ. γ. αλάτι
  • 3/4 φλιτζ. τσαγ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/3 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 1/2 κ. γ. βανίλια
  • 1 φλιτζ. τσαγ. γάλα καρύδας, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και τη βανίλια.
  2. Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν.
  3. Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα και αφού χτυπήσετε καλά προσθέτετε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι που έχετε στο πρώτο μπολ και το γάλα καρύδας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τα φορμάκια των cupcakes και βάζετε το μείγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2/3 τις φόρμας.
  5. Ψήνετε για 20-25′ στους 175 C. Αφήνετε 10′ να κρυώσουν και τα βγάζετε απ’ τα φορμάκια.
  6. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά για το γλάσο εκτός από τις νιφάδες καρύδας μέχρι να γίνουν ένα αφράτο, ομοιόμορφο μείγμα.
  7. Μ’ ένα κορνέ ή σπάτουλα βάζετε γλάσο σε κάθε cupcake και πασπαλίζετε με τις νιφάδες καρύδας.