Υλικά
- 2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 1/2 κ. γ. baking powder
- 1/2 κ. γ. αλάτι
- 3/4 φλιτζ. τσαγ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/3 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1 1/2 κ. γ. βανίλια
- 1 φλιτζ. τσαγ. γάλα καρύδας, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και τη βανίλια.
- Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν.
- Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα και αφού χτυπήσετε καλά προσθέτετε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι που έχετε στο πρώτο μπολ και το γάλα καρύδας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τα φορμάκια των cupcakes και βάζετε το μείγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2/3 τις φόρμας.
- Ψήνετε για 20-25′ στους 175 C. Αφήνετε 10′ να κρυώσουν και τα βγάζετε απ’ τα φορμάκια.
- Σ’ ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά για το γλάσο εκτός από τις νιφάδες καρύδας μέχρι να γίνουν ένα αφράτο, ομοιόμορφο μείγμα.
- Μ’ ένα κορνέ ή σπάτουλα βάζετε γλάσο σε κάθε cupcake και πασπαλίζετε με τις νιφάδες καρύδας.