Υλικά

  • 1 πακέτο πίτες tacos (12 τεμάχια)
  • 700 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
  • ψιλοκομμένο μαρούλι ψιλοκομμένο ή μαρούλι iceberg
  • 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 3 με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • λίγο πιπέρι καγιέν ή πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ετοιμάζετε τον κιμά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  2. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτετε το μέλι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να θρυμματιστεί σε μικρά κομμάτια ο κιμάς.
  4. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε τακτικά και μετά από 5′ περίπου θα δείτε τον κιμά να έχει ασπρίσει. Αυτό είναι και το σημείο που πρέπει να προσθέσετε την ντομάτα και το νερό.
  5. Προσέχετε το νερό που βάλαμε να καλύπτει ίσα ίσα τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι καγιέν ή πάπρικα γλυκιά και το τζίντζερ.
  6. Αφήνετε τον κιμά να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νεράκι επιπλέον.
  7. Προς το τέλος, προσθέτετε τη ρίγανη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
  8. Μόλις, ο κιμάς μείνει με τη σάλτσα του είναι έτοιμος και τον αφήνετε στην άκρη. Παίρνετε τις πίτες, τοποθετείτε στη μέση κιμά και γύρω του το μαρούλι.
  9. Κλείνετε την πίτα φτιάχνοντας το σχήμα για τα tacos και σερβίρετε σε μια πιατέλα.