Υλικά
- 1 πακέτο πίτες tacos (12 τεμάχια)
- 700 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
- ψιλοκομμένο μαρούλι ψιλοκομμένο ή μαρούλι iceberg
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας
- 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη
- 1/2 ποτήρι νερό
- 3 με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- λίγο πιπέρι καγιέν ή πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- ρίγανη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, ετοιμάζετε τον κιμά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
- Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτετε το μέλι και τη μουστάρδα και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να θρυμματιστεί σε μικρά κομμάτια ο κιμάς.
- Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε τακτικά και μετά από 5′ περίπου θα δείτε τον κιμά να έχει ασπρίσει. Αυτό είναι και το σημείο που πρέπει να προσθέσετε την ντομάτα και το νερό.
- Προσέχετε το νερό που βάλαμε να καλύπτει ίσα ίσα τον κιμά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι καγιέν ή πάπρικα γλυκιά και το τζίντζερ.
- Αφήνετε τον κιμά να βράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νεράκι επιπλέον.
- Προς το τέλος, προσθέτετε τη ρίγανη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
- Μόλις, ο κιμάς μείνει με τη σάλτσα του είναι έτοιμος και τον αφήνετε στην άκρη. Παίρνετε τις πίτες, τοποθετείτε στη μέση κιμά και γύρω του το μαρούλι.
- Κλείνετε την πίτα φτιάχνοντας το σχήμα για τα tacos και σερβίρετε σε μια πιατέλα.