Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 4 αβγά
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σως Worcestershire
- 1 κ. σ. μουστάρδα απαλή
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά ρίχνετε νερό σε ένα κατσαρολάκι και το γεμίζετε λίγο πιο πάνω από τη μέση.
- Αφού βράσει προσθέτετε 3 από τα 4 αβγά και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αφαιρείτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το βάζετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να κρυώσουν τα αβγά.
- Τα βγάζετε προσεχτικά αφού κρυώσουν, με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Στη συνέχεια αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη, ώστε να κρυώσουν τα κρεμμύδια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, τη σως Worcestershire, τη φρυγανιά, το τέταρτο αβγό, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάθετε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώνετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω στο πάγκο και ρίχνετε από πάνω τις φέτες μπέικον, τη μισή ποσότητα κιμά απλώνοντάς την κατά μήκος με φάρδος 10 εκ.
- Καθαρίζετε τα αυγά χωρίς να τα σπάσετε, τα πασπαλίζετε με αλεύρι και τα τοποθετείτε κατά μήκος του κιμά.
- Καλύπτετε από πάνω με τον υπόλοιπο κιμά και σφίγγετε καλά τα πλαϊνά ώστε να σφραγίσει το ρολό.
- Το πιέζετε ελαφρά ώστε να σχηματίσετε ένα ομοιόμορφο ρολό και το τυλίγετε με τη λαδόκολλα. Μεταφέρετε προσεκτικά το ρολό πάνω σε μια σχάρα που από κάτω έχετε βάλει ένα ταψί του φούρνου.
- Το μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 35-40 λεπτά. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζετε και το ψήνετε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον.
- Μόλις ετοιμαστεί το αφήνετε να ξεκουραστεί εκτός φούρνου για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.