Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 φέτες ψωμί (μόνο η ψίχα)
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανός
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνετε αρχικά τα δυο είδη του κιμά, το σκόρδο, το ψωμί μουσκεμένο στο κρασί και στυμμένο καλά, το μαϊντανό, τα αβγά, το λάδι, το κύμινο και το αλατοπίπερο μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά.
  2. Πλάθετε σε κυλινδρικά σουτζουκάκια. Τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνετε στο γκριλ.
  3. Όταν ψηθούν από τη μια μεριά, τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη.
  4. Για τη σάλτσα ντομάτας, ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε ή τις πολτοποιείτε.
  5. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
  6. Προσθέτετε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5’.
  7. Βάζετε τα σουτζουκάκια σε πήλινο σκεύος, τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψήνετε για 40’ στους 170ο C – 180o C γυρίζοντάς τα συχνά μέσα στη σάλτσα τους.
  8. Τα συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι.