Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
- 230 γρ. βούτυρο (110 γρ. + 120 γρ. χωριστά)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες
- 200 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
- σοκολάτα σε νιφάδες
Εκτέλεση
- Λιώνετε τα 110 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκ. περίπου.
- Το στρώνετε ομοιόμορφα (πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.
- Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (120 γρ.) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
- Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
- Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί. Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.