Υλικά
- 120 γρ. βούτυρο
- ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- 10 ml ρούμι
Εκτέλεση
- Κόβετε αρχικά την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι.
- Την τοποθετείτε σε μπολ μέσα σε μπεν μαρί και τη λιώνετε.
- Μόλις λιώσει την ανακατεύετε καλά με το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το ρούμι και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
- Όταν το μείγμα έχει πήξει αρκετά, (αλλά όχι εντελώς) το δουλεύετε με δύο κουτάλια ή με το εργαλείο που βγάζει μπάλες από φρούτα και σχηματίζετε μικρές μπάλες από τη σοκολάτα.
- Καλύπτετε τα τρουφάκια με σκόνη κακάο.
- Τοποθετείτε τις τρούφες στο ψυγείο και τις σερβίρετε όταν έχουν κρυώσει και σταθεροποιηθεί αρκετά.