Υλικά

  • 120 γρ. βούτυρο
  • ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 10 ml ρούμι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε αρχικά την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι.
  2. Την τοποθετείτε σε μπολ μέσα σε μπεν μαρί και τη λιώνετε.
  3. Μόλις λιώσει την ανακατεύετε καλά με το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το ρούμι και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
  4. Όταν το μείγμα έχει πήξει αρκετά, (αλλά όχι εντελώς) το δουλεύετε με δύο κουτάλια ή με το εργαλείο που βγάζει μπάλες από φρούτα και σχηματίζετε μικρές μπάλες από τη σοκολάτα.
  5. Καλύπτετε τα τρουφάκια με σκόνη κακάο.
  6. Τοποθετείτε τις τρούφες στο ψυγείο και τις σερβίρετε όταν έχουν κρυώσει και σταθεροποιηθεί αρκετά.