Υλικά
- 2 μεγάλες μπριζόλες Black Angus Rib Eye πάχους 3 εκατοστών
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ βάζετε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιείτε και φτιάχνετε τη μαρινάδα.
- Βάζετε τις μπριζόλες, αφού τις ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί σε πιατέλα.
- Περιχύνετε με τη μαρινάδα. Αλείφετε καλά, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα σε κάθε μπριζόλα.
- Καλύπτετε με μεμβράνη κουζίνας. Αφήνετε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο.
- Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα.
- Αφήνετε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί τη μαρινάδα από το κρέας. Ζεσταίνετε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά (300-350 ⁰C).
- Αλατοπιπερώνετε το κρέας και ψήνετε μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές. Αφήνετε γύρω στα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θελετε να γίνουν medium-rare.
- Αν θέλετε το κρέας περισσότερο ψημένο, τότε το αφήνετε περισσότερα λεπτά στη φωτιά.
- Μεταφέρετε το κρέας σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβετε διαγώνια σε φέτες, με πάχος περίπου 3/4 του εκατοστού.
- Αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά προτού το τεμαχίσετε.