Υλικά
- 1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο
- 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 250 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά το γάλα στην κατάψυξη για 5 ώρες περίπου, ώστε να παγώσει.
- Στο μπολ του μίξερ βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Βάζετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό για να μαλακώσει.
- Έπειτα, χτυπάτε το γάλα στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτετε τη ζελατίνη (αφού τη στραγγίσετε), τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τέλος τη σαντιγί.
- Μοιράζετε τη μους σε 5-6 ατομικά μπολάκια και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
- Σερβίρετε προαιρετικά με λίγο ξύσμα λεμονιού.