Υλικά
- 1 κιλό ψάρι για ψαρόσουπα (πέρκα)
- 300 γρ. ρύζι
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 πράσο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 1 κουταλιές ντοματοπολτέ
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- ½ φλ. κρασί λευκό
- 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα το πράσο και το κρεμμύδι.
- Προσθέτετε το ντοματοπολτό και τις ντομάτες.
- Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε για 2 λεπτά να βγάλει το άρωμα του.
- Προσθέτετε αρκετό νερό ζεστό και τις πατάτες, το σέλινο και το καρότο.
- Όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμα βάζετε στη σούπα το ψάρι.
- Προσθέτετε τα τελευταία 15 λεπτά το ρύζι και αλατοπιπερώνετε.
- Φροντίζετε να έχει πάντα αρκετό νερό.
- Στο τέλος βάζετε λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιών.